Beeldbellen zorg

Beeldzorg

Een van de positieve aspecten waarvoor de coronapandemie heeft gezorgd, is een grotere algemene acceptatie van communicatie op afstand. Faciliteiten zoals beeldbellen zijn in razend tempo gemeengoed geworden, ook in de zorg. HMCC is van mening dat deze technische mogelijkheden ook kunnen bijdragen aan het oplossen van de zorguitdaging die voor ons ligt. Want onder andere door de toenemende vergrijzing zal de druk op de zorg in zijn algemeenheid de komende decennia verder gaan toenemen.

Vanuit HMCC hebben wij een bedrijfsvoering ontwikkeld die hier significant aan bij zal dragen. Beeldzorg is een van de pijlers waarop onze dienstverlening berust.

Beeldbellen in de zorg

Persoonlijk contact wordt gezien als een essentieel aspect van de zorg. De patiënt voelt zich dikwijls immers kwetsbaar. Gesprekken hebben een vertrouwelijk karakter. Tegelijkertijd gaat conventioneel persoonlijk contact gepaard met de nodige logistieke rompslomp. Het vergt immers nogal wat om elkaar in de ogen te kunnen kijken. De patiënt is zelf niet altijd even mobiel en de zorgverlener verliest veel tijd met het zich verplaatsen van A naar B…….en C. Beeldzorg vormt hier echter een uitkomst.

Door middel van beeldbellen kunnen onze zorgprofessionals namelijk op afstand een vertrouwd persoonlijk contact met uw patiënten bewerkstelligen. De laagdrempeligheid en toegankelijkheid zijn optimaal. Zowel via PC, laptop, tablet als mobiele telefoon kan efficiënt persoonlijk contact worden gelegd via een volstrekt veilige connectie.

Diverse mogelijkheden

Beeldzorg als optie is toepasbaar t.b.v. diverse zorgaspecten. De medisch medewerkers van HMCC zijn erin gespecialiseerd om door middel van beeldbellen toch een vertrouwde relatie met patiënten aan te gaan. Dat doen zij voor meerdere soorten zorginstanties. Toepassingsmogelijkheden zijn:

  • E-consulting;
  • Voorbereiding en nazorg thuis t.b.v. een medische ingreep;
  • Begeleiding bij de inname van medicijnen;
  • Etc.

Beeldzorg biedt medische instellingen van allerlei aard de mogelijkheid om tijd anders in te delen en efficiënter te werken. Tevens vergroot het de zelfredzaamheid van de patiënt.

Beeldbellen: gelet op de uitdaging in de zorg die voor ons ligt is dit een absolute noodzaak, een absolute oplossing. En HMCC biedt die oplossing.

Ontdek professionaliteit, Ontdek HMCC

Wilt u weten wat wij voor uw praktijk kunnen betekenen? Wilt u ook verbinding maken in de zorg? Wij staan altijd open voor een gesprek! Neem contact met ons op via dit formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze website is gericht op zorgprofessionals en niet bedoeld voor medische vragen.*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.