Continu bereikbaar ook tijdens drukte door #Corona-vaccinatie

“Voor de crisis maakte ik al gebruik van de diensten van HMCC. Daardoor was ik tijdens de eerste en tweede golf beter voorbereid om zorg op afstand te verlenen. Het e-consult en #beeldbellen had ik bijvoorbeeld al omarmd. Omdat ik structureel bemanning tekortkom, krijg ik ook versterking van Assistent op afstand.

“Voor de crisis maakte ik al gebruik van de diensten van HMCC. Daardoor was ik tijdens de eerste en tweede golf beter voorbereid om zorg op afstand te verlenen. Het e-consult en #beeldbellen had ik bijvoorbeeld al omarmd. Omdat ik structureel bemanning tekortkom, krijg ik ook versterking van Assistent op afstand. Dat zorgt voor continuïteit van zorg als door drukte of uitval even niemand de telefoon kan opnemen.

Corona (zoals nu de vaccinatieperikelen) zorgde voor veel onrust en hectiek. Ik moet de kwetsbare mensen thuis goed beoordelen en tijdig insturen. Tegelijkertijd gaat de reguliere zorg nu veel meer door dan tijdens de eerste golf. Digitale oplossingen ontlasten mij als #huisarts. Mensen die niet naar de praktijk kunnen of willen komen, krijgen via een videoconsult toch een goed medisch advies. Daar wordt de patiënt en de dokter blij van. Ook loop ik daardoor minder zorgachterstand op. Dat geeft rust. Maar ook na de crisis blijft zorg op afstand wat mij betreft een toegevoegde waarde.”

Deel bericht: