E-health

Ehealth: zorg van de toekomst

Er zijn grote zorgen binnen de zorg. De coronapandemie heeft de druk op de zorg tijdelijk enorm vergroot. Er is echter ook een ontwikkeling die datzelfde zal doen, maar dan op de langere termijn. De vergrijzing zal de druk op de gezondheidszorg namelijk verder vergroten. Minder mensen moeten meer zorg vragenden hulp bieden. Dat roept om meer effectiviteit en efficiency. Dat vraagt om e-healthcare.

HMCC is een van de pioniers op het gebied van ehealth zorg. Om verschillende zorginstanties te kunnen ontlasten, ontwikkelen wij voortdurend nieuwe methoden van ondersteunende zorgverlening.

Wat is e-healthcare?

Een van de manieren om de druk op de zorg weg te nemen, is het ‘opleiden’ van (toekomstige) patiënten om ze een grotere mate van regie te laten nemen over hun eigen gezondheid. Dit houdt onder andere in het verbeteren van preventie en zelfzorgzaamheid.

HMCC beschikt over vakkundige teams van gediplomeerde zorgverleners die op afstand zorg kunnen verlenen. Door middel van E-consults (o.b.v. beeldbellen), callcenters, de ontwikkeling van speciale apps en digitale programma’s, nemen we uw instelling veel werk uit handen. Essentieel bij al deze vormen van ehealth in de zorg, is dat wij ervoor zorgen dat de juiste zorgverlener alleen op het daartoe benodigde moment beschikbaar is. Ehealth zorgt daardoor voor een efficiencyslag waardoor minder zorgpersoneel meer patiënten kan helpen. En dat alles zonder dat de kwaliteit van de zorgtaken verloochend wordt.

Zowel efficiënt als effectief

E-healthcare toepassingen gaan niet alleen over geldbesparing. De toepassing en integratie van moderne informatie- en communicatietechnologie kunnen de zorg ook verder verbeteren.

Het stellen van diagnoses maar ook communicatie omtrent uitslagen en effectieve informatie-uitwisseling gedurende behandeltrajecten, is op afstand mogelijk. Persoonlijke aanwijzingen kunnen ervoor zorgen dat de patiënt zelf tot veel in staat is. Soms zelfs zonder menselijke interventie, terwijl hij of zij toch een persoonlijke behandeling ervaart.

Ehealth: wilt u er als aanbieder van dienstverlening in de zorg meer over weten? Neem dan contact op met HMCC.

Ontdek professionaliteit, Ontdek HMCC

Wilt u weten wat wij voor uw praktijk kunnen betekenen? Wilt u ook verbinding maken in de zorg? Wij staan altijd open voor een gesprek! Neem contact met ons op via dit formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze website is gericht op zorgprofessionals en niet bedoeld voor medische vragen.*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.