Modernisering zorg

HMCC staat voor modernisering zorgverlening

In ons land is al jaren een vergrijzingstrend waarneembaar. Dat betekent dat het aandeel ouderen op het totaal aantal Nederlanders stijgt. De naoorlogse babyboom maar ook de al maar toenemende levensverwachting en het feit dat er vandaag de dag minder kinderen geboren worden dan vroeger, zijn de veroorzakers van deze ontwikkeling. Vergrijzing maakt modernisering van zorg noodzakelijk.

Ouderen hebben meer behoefte aan zorg. Het feit dat ouderen vanuit politieke overwegingen worden gestimuleerd om langer thuis te wonen, vergroot de zorgbehoefte andermaal. Meer dan 30% van de ouderen die thuis wonen, geeft echter aan moeite te hebben met het verrichten van dagelijkse handelingen. Dergelijke ontwikkelingen leggen druk op zorginstanties. Modernisering van zorgverlening is daardoor essentieel.

Hoe zorgt HMCC voor modernisering van zorg?

HMCC verricht zijn werkzaamheden zorgbreed. Wij ondersteunen zowel VVT instellingen, zelfstandige klinieken als behandelcentra en huisartsenpraktijken. Wij beschikken over een brede selectie van verpleegkundigen en artsen die in staat zijn om zorg te verlenen op afstand. Op die manier kunnen ze uw organisatie aanzienlijk ontlasten. Onze werkwijze is gericht op modernisering van de zorgverlening. Wij introduceren nieuwe technieken en methoden die het mogelijk maken om met minder zorgverleners meer werk te verzetten. Zonder in te boeten op kwaliteit welteverstaan. Enkele voorbeelden:

  • Onze medische callcenters ontlasten menig medische organisatie voor wat betreft inbound telefoonverkeer.
  • Onze voor- en nabehandelingen op afstand zorgen voor een goed op de ingreep of operatie voorbereide patiënt. Calamiteiten achteraf worden vermeden of snel opgelost.
  • Onze patiënt support programma’s ondersteunen en begeleiden patiënten bij inname van medicijnen.

Door middel van de inzet van nieuwe communicatietechnieken en ICT bewerkstelligen wij modernisering. Zorg is en blijft echter mensenwerk, en wij hebben altijd oog voor het persoonlijke aspect.

Meer met minder

HMCC staat voor modernisering zorgverlening met een menselijke maat. Via apps, facetime, e-mail, beeldbellen en sms zijn onze mensen in staat om meer patiënten en cliënten te ondersteunen en effectiever te werken op afstand. Daar waar begeleiding aan huis toch vereist is om te patiënten te ondersteunen en te informeren, blijft dit echter vanzelfsprekend een optie.

Onze intentie is om uw zorgorganisatie structureel of tijdelijk te ontlasten. Uiteindelijk met maar 1 doel: betere zorg voor iedereen.

Ontdek professionaliteit, Ontdek HMCC

Wilt u weten wat wij voor uw praktijk kunnen betekenen? Wilt u ook verbinding maken in de zorg? Wij staan altijd open voor een gesprek! Neem contact met ons op via dit formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze website is gericht op zorgprofessionals en niet bedoeld voor medische vragen.*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.