Ondersteuning huisartsen

Meer ondersteuning huisartsen is essentieel

Bijna de helft van de huisartsen kan geen nieuwe patiënten aannemen als gevolg van capaciteitsbeperkingen. Dat is een alarmerende situatie die wordt gecreëerd door de grotere vraag a.g.v. vergrijzing enerzijds. Tegelijkertijd kampt menig huisartsenpost met gebrek aan medisch assisterend personeel. Het al maar toenemend takenpakket vergroot de druk andermaal. Het is tijd voor nieuwe vormen van ondersteuning van huisartsen.
Zorg op afstand spil in de wijk

Ondersteuning huisarts door HMCC kan op diverse manieren

Staat uw huisartsenpraktijk open voor de toepassing van nieuwe technologie en voor professionele hulp op afstand, dan biedt HMCC diverse mogelijkheden. U kunt als arts onder andere meer taken aan onze assistentes op afstand delegeren. Dat zijn stuk voor stuk gediplomeerde doktersassistenten, evenals verpleegkundigen en regie-artsen die op adequate wijze zijn opgeleid. Onder andere door toepassing van intelligente telefonie-oplossingen, bieden zij hoogwaardige vormen van ondersteuning aan uw clientèle. Huisartsen zelf worden daardoor ontlast en kunnen op die manier alsnog nieuwe patiënten in hun praktijk aannemen.

Zeker t.a.v. inbound telefoonverkeer kunnen wij de garantie geven dat het merendeel van alle gesprekken autonoom door onze medewerkers kan worden afgehandeld. Dat betekent een aanzienlijke ondersteuning en ontlasting, niet alleen van huisartsen maar ook van hun praktijkassistentes.

Minder gefragmenteerd werken betekent betere zorg

Ook consulten kunnen op afstand door ons op professioneel niveau worden afgehandeld ter ondersteuning van u als huisarts. Daarnaast kunnen dergelijke consulten direct financieel afgewikkeld worden in het Huisarts Informatie Systeem. Een dergelijke uitbesteding heeft positieve gevolgen voor de hele praktijk. Door huisartsen op een dergelijke manier ondersteuning te bieden kunnen uw assistent(e)(n) in de praktijk immers een groter aantal interne taken oppakken onder supervisie van de huisarts hetgeen hem / haar andermaal ontlast.

Uiteindelijk zorgt ondersteuning van huisartsen door HMCC ervoor dat in de hele keten van huisartsenzorg een positieve verschuiving plaatsvindt. Het doel, het kunnen aannemen van nieuwe patiënten, kan op die manier worden gerealiseerd. Een gezonde zorgverleningsstructuur blijft daardoor in de wijken gehandhaafd.

Meer weten over de mogelijkheden ter ondersteuning die wij bieden aan huisartsen en andere zorgverleners? Neem gerust contact met ons op.

Ontdek professionaliteit, Ontdek HMCC

Wilt u weten wat wij voor uw praktijk kunnen betekenen? Wilt u ook verbinding maken in de zorg? Wij staan altijd open voor een gesprek! Neem contact met ons op via dit formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze website is gericht op zorgprofessionals en niet bedoeld voor medische vragen.*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.