Patiëntenzorg op afstand

Verpleegkundige op afstand

Patiëntenzorg is mensenwerk en moet persoonlijk zijn. Dat vinden wij ook! Maar onder andere de moderne communicatietechnologieën maken nieuwe werkwijzen mogelijk. En dat is wel nodig ook. Want door allerlei maatschappelijke ontwikkelingen waaronder vergrijzing, wordt de druk op de zorgsector steeds groter. Een efficiencyslag is dus noodzakelijk. Gelukkig kan een moderne verpleegkundige ook prima op afstand zorg verlenen.

HMCC beschikt over zulke verpleegkundigen. Wij werken zorgbreed, dus zowel voor verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. Maar wij verlenen ook patiëntenzorg op afstand in opdracht van zelfstandige klinieken en behandelcentra.

Verpleegkundige op afstand: hoe werkt dat?

Patiëntenzorg via ons kan onder andere telefonisch of via alternatieve communicatiekanalen plaatsvinden. Ondersteuning en monitoring van bijvoorbeeld chronische zieke patiënten kan op die wijze worden ingevuld. Ook informatieverstrekking bij het gebruik van medicijnen kan door een verpleegkundige op afstand plaatsvinden. Dankzij deze dienstverlening kunnen bijvoorbeeld apothekers of (huis)artsen aanzienlijk worden ontlast.

Automatisering speelt hierin een belangrijke rol. HMCC ontwikkelde al diverse programma’s en apps voor effectieve ondersteuning en begeleiding van patiënten op afstand. Denk daarbij aan patiëntenzorg in de vorm van digitale alerts wanneer medicatie dient te worden ingenomen. En aan een speciale app voor effectief contact met een verpleegkundige. Patiëntenzorg op afstand is effectief, efficiënt en er wordt niet aan zorgkwaliteit ingeboet.

Ook geschikt t.b.v. voor- en nabehandeling

HMCC kan onder andere hulp bij voor- en nabehandeling bij een operatie of medische ingreep van uitvoerende organisaties overnemen. Op die wijze kan de zorginstelling zich volledig op de ingreep zelf concentreren. Onze verpleegkundige op afstand bereidt de patiënt op de ingreep voor en verstrekt informatie. Na afloop wordt ondersteuning geboden met het oog op de handelwijze bij complicaties of bijverschijnselen. Uw organisatie wordt door HMCC ontlast.

Patiëntenzorg op afstand: HMCC weet er een zeer persoonlijke draai aan te geven. Onze eerste- en tweedelijns professionals staan voor u klaar.

betere bereikbaarheid huisartspraktijk dankzij HMCC

Ontdek professionaliteit, Ontdek HMCC

Wilt u weten wat wij voor uw praktijk kunnen betekenen? Wilt u ook verbinding maken in de zorg? Wij staan altijd open voor een gesprek! Neem contact met ons op via dit formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze website is gericht op zorgprofessionals en niet bedoeld voor medische vragen.*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.