POH praktijkondersteuner op afstand via HMCC

De invloed van Corona; Algehele vergrijzing; Extra taken; Een tekort aan doktersassistenten en een significante toename van de zorgvraag. Er zijn veel redenen waarom huisartsenpraktijken meer en meer volledig vol lopen. Soms kampt men bovendien met uitval van een aan de praktijk gelieerde praktijkondersteuner POH. De workload voor huisartsen en ondersteunend personeel neemt dan nog verder toe.

HMCC heeft een zorgaanbod ontwikkeld dat daarop inspeelt. De zorgvraag kan binnen huisartsenpraktijken dagelijks snel wisselen en is niet altijd voorspelbaar. Door ons aanbod van zorg op afstand kunnen wij de wisselende deelvraag van verschillende praktijken bundelen, en een oplossing bieden zodat uw praktijk steeds over de benodigde capaciteit beschikt.

POH op afstand voor uw huisartsenpraktijk

Wij bieden assistentes ‘op afstand’ voor zowel huisartspraktijken als klinieken. Zij zijn inzetbaar in diverse fasen van het zorgtraject. Zowel ten behoeve van voorbereiding als nazorg.
Een POH praktijkondersteuner voert telefonische triage uit, geheel conform NHG standaarden en plant op basis van de bevindingen het spreekuur in binnen de eerstelijnszorg. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt van de patiënt ten aanzien van informatie over (zelfzorg) adviezen. Vanzelfsprekend waarborgt onze POH voor uw huisartsenpraktijk dat correcte verslaglegging in het HIS plaatsvindt. De telefonische bereikbaarheid van uw praktijk is altijd gewaarborgd.

Een professioneel verlengstuk van uw praktijk

Huisartsen moeten huisartsenzorg leveren. Dat is ook hetgeen men het liefst wil. Wanneer u als huisarts steeds wordt lastig gevallen zorgt dat voor werkdruk. Dat leidt tot stress en bovendien een verminderde kwaliteit van zorg. Het voordeel van een praktijkondersteuner POH op afstand is dat de beschikbaarheid van zowel huisartsen als vast praktijk ondersteunend personeel sterk verbetert. Uw eigen mensen kunnen daardoor ook weer relatief eenvoudige zorgtaken van u als huisarts op zich nemen. De hele keten schuift daarmee op in de goede richting.

Zorg op afstand via HMCC: zowel patiënt als zorgprofessional varen er wel bij.

Ontdek professionaliteit, Ontdek HMCC

Wilt u weten wat wij voor uw praktijk kunnen betekenen? Wilt u ook verbinding maken in de zorg? Wij staan altijd open voor een gesprek! Neem contact met ons op via dit formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze website is gericht op zorgprofessionals en niet bedoeld voor medische vragen.*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.