Praktijkondersteuning huisartsen

De invulling van praktijkondersteuning voor de huisarts is essentieel om hem of haar te ontlasten en te zorgen dat de huisarts zich zo veel mogelijk op de meest essentiële gezondheidszorgtaken kan richten. Het draagt bij aan de algehele kwaliteit van de gezondheidszorg.

Maar er is vandaag de dag sprake van een grote uitdaging. Door allerlei omstandigheden neemt de druk op de huisartsenpost in rap tempo toe. De komst van corona, de vergrijzing en de toegenomen zorgvraag zijn daar debet aan. Tegelijkertijd is er volgens het NVvPO sprake van steeds verder oplopende tekorten aan doktersassistenten en praktijkondersteuners in alle regio’s van ons land. HMCC anticipeerde daarop en ontwikkelde een dienstverlening ten aanzien van huisarts praktijkondersteuner nieuwe stijl.

Huisarts praktijkondersteuner op afstand

Opdat een huisartsenpraktijk goed kan functioneren dient sprake te zijn van een uitgekiende keten van gezondheidszorgaanbod. Het verstrekken van algemene medische informatie en het verrichten van relatief eenvoudige behandeltaken dient zoveel mogelijk bij de huisarts weggehouden te worden. HMCC biedt een vorm van praktijkondersteuning aan huisartsen die dit mogelijk maakt. Onder andere onze volwaardige patiëntenzorg op afstand draagt daaraan bij. Indien gewenst zijn onze telefonische medici het eerste aanspreekpunt voor al uw patiënten. Uw direct aanwezig medisch personeel kan daardoor meer uitvoerende medische taken op zich nemen en wordt daarbij, net zoals u als huisarts, veel minder frequent gestoord.

Succes door bundeling van de zorgvraag van verschillende praktijken

Ons callcenter wordt bemand door goed opgeleide medici die al het inbound telefoonverkeer voor verschillende huisartsenpraktijken op zich nemen. Zij schakelen razendsnel en communiceren vanuit uw naam. Zij geven adviezen en bepalen en plannen de spreekuren. Relevante (medische) informatie wordt door hen op gedegen wijze vastgelegd zodat de volgende schakel in de zorgketen direct over alle relevante data beschikt.

HMCC: Optimale praktijkondersteuning voor de huisarts. Betere en prettigere zorg voor zowel patiënten als medische behandelaars.

Ontdek professionaliteit, Ontdek HMCC

Wilt u weten wat wij voor uw praktijk kunnen betekenen? Wilt u ook verbinding maken in de zorg? Wij staan altijd open voor een gesprek! Neem contact met ons op via dit formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.