Zorg op afstand

Praktijken hebben last van capaciteitsgebrek

Nagenoeg de helft van de Nederlandse huisartsenpraktijken kan niet langer nieuwe patiënten aannemen als gevolg van capaciteitsgebrek. Diverse (maatschappelijke) ontwikkelingen zoals extra taken voor huisartsen en steeds langer thuiswonende ouderen die met spoed een beroep doen op een huisartsenpraktijk, liggen daaraan ten grondslag. Digitale zorg op afstand vormt een van de mogelijke oplossingen om een praktijk te ontlasten.

Ook andere zorginstellingen ervaren problemen t.a.v. de continuïteit en kwaliteit van hun dienstverlening. Soms ligt daar een tekort aan medisch geschoold personeel aan ten grondslag. Ook voor dergelijke organisatie kan digitale zorg door HMCC uitkomst brengen.

Wat is digitale zorg op afstand?

Patiënten en cliënten verlangen meer en meer dat uw dokterspraktijk, uw kliniek of andersoortige medische instelling letterlijk altijd voor ze klaarstaat. Het 24/7-concept gaat ook voor vrijwel de gehele medische sector gelden. Dit legt een grote belasting op uw bedrijfsvoering. Wist u dat veel taken echter kunnen worden ingevuld door middel van zorg op afstand. HMCC biedt u onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Ons Medisch Callcenter zorgt voor een goede bereikbaarheid en tegelijkertijd ontlasting van uw huisartsenpraktijk. Onze ervaren medewerkers beantwoorden vragen, plannen afspraken in en vragen herhaalrecepten aan.
  • Ook t.a.v. zelfstandige klinieken, behandelcentra en farmaceutische bedrijven kunnen wij een goede telefonische bereikbaarheid waarborgen. Wij verlenen (digitale) zorg op afstand per telefoon of m.b.v. andere communicatiemiddelen.

Dergelijke diensten zijn op continue en meer incidentele basis inzetbaar voor uw instelling.

Meer dan alleen inbound telefonie

Bij wijze van digitale zorg op afstand verzorgen wij ook de uitvoering van patiënt support programma’s. Dit houdt onder andere in dat wij medische ondersteuning maar ook telemonitoring verrichten bij chronisch zieke patiënten. Onderdeel daarvan is het verstrekken van informatie op afstand bij het gebruik van medicatie door medewerkers van HMCC.

De basis voor alle digitale zorg die wij kunnen bieden aan diverse doelgroepen, wordt gevormd door de hoogwaardige medische expertise van al onze dokters, doktersassistenten en verpleegkundigen.

Digitale zorg op afstand: ook voor uw organisatie dé oplossing.

Ontdek professionaliteit, Ontdek HMCC

Wilt u weten wat wij voor uw praktijk kunnen betekenen? Wilt u ook verbinding maken in de zorg? Wij staan altijd open voor een gesprek! Neem contact met ons op via dit formulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Deze website is gericht op zorgprofessionals en niet bedoeld voor medische vragen.*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.