Bijna helft huisartsen kan geen nieuwe patiënten aannemen

Onlangs verscheen op nos.nl een artikel over de actuele huisvestingsproblemen van huisartsen. Dit blijkt uit een recente peiling onder 1800 huisartsen, uitgevoerd door de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Zo zegt 43 procent  dat ze geen nieuwe patiënten kunnen aannemen en 40 procent kan geen extra personeel inhuren of opleiden. Door die problemen vertrekken huisartsen soms uit de wijk. Oorzaken zijn volgens het artikel o.a. de torenhoge huizenprijzen, de vele taken die huisartsen erbij hebben gekregen en ouderen die steeds langer thuis wonen en snel naar een huisarts moeten kunnen. Maatschappelijke ontwikkelingen waar we niet een-twee-drie een oplossing voor hebben. Lees hier het complete artikel: https://nos.nl/artikel/2415160-driekwart-huisartsen-kan-geen-praktijkruimte-vinden-of-uitbreiden

Assistenten kunnen meer taken oppakken

Wat op korte termijn wel kan helpen is openstaan voor nieuwe technologie en professionele hulp op afstand. Onze gediplomeerde doktersassistenten, verpleegkundigen, triagisten en regie-artsen zijn daar specifiek voor opgeleid. Slimme telefonie-integratie met patiënt herkenning zorgt dat ze ook op afstand het vriendelijke gezicht van een praktijk worden. Voor de praktijk en patiënten bekende medewerkers nemen de gesprekken aan en handelen deze af via integratie met het HIS op de praktijk en ondersteuning van een geautomatiseerd triagesysteem. We inventariseren de vraag van de beller en ondernemen daarop actie. We garanderen dat het grootste deel van de gesprekken door ons kan worden afgehandeld (inclusief declaratie) door gebruik te maken van een huisarts in de functie van regiearts die direct beleid kan maken op de hulpvraag van de patiënt. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid tot een telefonisch-, video- of e-consult als dat nodig is. Ook deze consulten worden direct gedeclareerd in het HIS van de betreffende praktijk. Het gevolg is dat de assistent(e)(n) in de huisartspraktijk meer taken kunnen oppakken ter ondersteuning van de huisarts. En een praktijk die nieuwe patiënten kan aannemen!

We zien dat een groeiend aantal huisartsen openstaan voor deze nieuwe mogelijkheden en daarmee rust en ruimte creëren in de eigen praktijk. Op deze website staan regelmatig cases van praktijken en klinieken die hiervoor kiezen.

Deel bericht: